Poolhouses

Een buitenzwembad staat garant voor ontspannen zwemplezier. Met een poolhouse maakt u de ervaring compleet. Vroeger was een poolhouse vooral bedoeld als opslagruimte en om er de technische installatie van het zwembad onder te brengen. Intussen worden poolhouses meer en meer beschouwd als een volwaardige leefruimte, met een breed gamma aan opties voor wellness en ontspanning. De keuze op het gebied van functie en vormgeving is bijzonder uitgebreid. Met een poolhouse wordt uw tuin een oase van ontspanning, niet alleen in maar ook naast het water.

Poolhouses zijn beschikbaar in uiteenlopende materialen. Kiest u voor een poolhouse in hout, baksteen of beton? Voor dakpannen of een rieten dakbedekking? Het poolhouse kan naar wens opgebouwd en ingedeeld worden, zodat het mooi aansluit bij het zwembad en bij de rest van de tuin. Zowel een klassieke als een strak moderne uitstraling zijn mogelijk.

De mogelijke functies van een poolhouse zijn vrijwel eindeloos. Vaak wordt een poolhouse uitgerust als volwaardige leefruimte, met onder meer een keukentje, douche en ontspanningsruimte. Een overdekt terras vormt een overgang tussen het poolhouse en het zwembad. Poolhouses worden ook steeds populairder als wellnessruimte: een sauna of zonnebank vinden er eenvoudig een plaats, terwijl het vaak moeilijker is deze in uw woning in te passen. Een glazen wand of grote (schuif)ramen zorgen voor een verbinding met de tuin.

Poolhouseprijzen kunnen sterk variëren. De prijs van een poolhouse is afhankelijk van onder meer de afmetingen, materialen en extra opties. Met een poolhouse kunt u alle kanten op. Een poolhouse bouwen laat u over aan een ervaren vakman, die u advies op maat geeft. U vindt een aantal indrukwekkende realisaties op deze website. Voor een offerte op maat contacteert u een van onze professionele partners.

Beton

Een betonnen binnen- of buitenzwembad is een bouwkundig zwembad waarvan de kuip in beton gegoten wordt. Het beton wordt achteraf bekleed met een liner of met mozaïektegels. Een zwembad in beton kan op maat in eender welke grootte en in verschillende vormen gebouwd worden. De constructie van een betonnen zwembad wordt bij u ter plaatse in één stuk gegoten. Na uitharding is het betonnen zwembad op dat moment al waterdicht, ook zonder bekleding. De zwembadbouwer of zwemvijverbouwer werkt het betonnen zwembad daarna verder af, in het materiaal en de kleur van uw keuze.

Een betonnen zwembad heeft een lange levensduur. De constructie is waterdicht en er is geen risico op osmose. Kiest u ervoor uw zwembad in beton te bekleden met mozaïektegels? Dan is ook de bekleding bijzonder duurzaam en bent u zeker van jarenlang onbezorgd zwemplezier. Kiest u ervoor uw zwembad te bekleden met een liner? Dit is een budgetvriendelijkere optie dan een bekleding met mozaïektegels, en u hebt de keuze uit verschillende kleuren en motieven. Bij de keuze van het type bekleding voor uw betonnen zwembad moet u er wel rekening mee houden dat een liner niet bestand is tegen chemicaliën en kan verkleuren onder invloed van uv-licht. Een liner vraagt meer onderhoud en moet na ongeveer 10 tot 15 jaar vervangen worden.

Een betonnen zwembad bouwen is vakwerk dat u een garantie biedt op kwaliteit. De mogelijkheden op het gebied van vorm en afmetingen zijn eindeloos. In betonnen zwembaden kunnen extra onderdelen zoals trappen of goten mee ingegoten worden voor een naadloos resultaat, of achteraf toegevoegd in kunststof. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een betonnen zwembad? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze partner-zwembadbouwers of zwemvijverbouwers.

Bekijk alle realisaties met "Beton"

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie